Céline de Jongh

Adviseur

Groningen

+31 6 10 71 68 41 c.d.jongh@kaw.nl

Céline de Jongh is een enthousiaste en veelzijdige KAW’er. Ze zet zich in voor samenredzaamheid en het creëren van duurzame leefomgevingen. Haar expertise in ouderenparticipatie en gezondheidszorg combineert ze met haar passie voor procesbegeleiding en projectmanagement. Céline speelt een sleutelrol in het samenbrengen van verschillende belangen binnen complexe vraagstukken, altijd met de eindgebruiker in het oog. 

Voordat ze bij KAW aan de slag ging, heeft Céline 10 jaar gewerkt in de ouderenzorg als wijkverpleegkundige en aanjager sociale innovatie. Ze behaalde een master in Healthy Ageing Professional, wat haar diepgaand inzicht gaf in de gezondheidsuitdagingen en behoeften van ouderen. Als actieonderzoeker (aanjager sociale innovatie) bij ZINN heeft Céline onderzoek gedaan vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Ze heeft zich gespecialiseerd in hoe ouderen kunnen deelnemen aan participatief onderzoek en hun verhalen kunnen delen via bijvoorbeeld podcasts. Haar bevindingen brengt ze samen en deelt ze met alle lagen van een organisatie om tot passende strategische vervolgstappen te komen op basis van wat leeft in de context.

De zorg moeten we samen gaan regelen, ín de wijken en door de samenwerking van partijen te stimuleren en te versterken met oog op preventie.

Céline’s ervaring in zorg en wonen integreert zich heel goed bij KAW. Zo werkt ze bijvoorbeeld aan projecten met de inzet van een Serious Game als werkvorm om te onderzoeken hoe ouderen in Oost-Groningen willen wonen en welke voorzieningen daarvoor nodig zijn. Ze is bezig met het ophalen van verhalen van bewoners en deze input te verwerken in het werk van gemeenten, met als doel een brede impact te maken.

In haar dagelijkse werkzaamheden is Celine voornamelijk bezig met procesbegeleiding. Ze houdt zich vooral bezig met thema’s als zorg, wijkgerichte vraagstukken en transitie-vraagstukken, waarbij ze gedragsverandering en participatie stimuleert. Een voorbeeld hiervan is de Toolkit Dementievriendelijk woongebouw, waarin ze kritisch kijkt naar de middelen die worden gebruikt om mensen met dementie verantwoord langer thuis te kunnen laten wonen.

Céline’s persoonlijke leven is net zo dynamisch als haar professionele carrière. Ze woont in Groningen, ze is nieuwsgierig en heeft veel energie. Tennis, bootcamp, boulderen, zeilen, voetballen bij GV Groen Geel en windsurfen. Uit het niets, zonder training Rondje Groningen fietsen (een fietsroute van 306 km langs de provinciegrenzen) schrikt haar niet af. Daarnaast speelt ze viool en piano, heeft deelgenomen aan het Jeugdorkest Nederland en het Studenten Jazz Orkest. Zeiden we al dat ze veel energie heeft?