BIM-proces versnelt oplevering woontoren in Groningen
Met de oplevering van deze woontoren aan de rand van Groningen zijn er 136 betaalbare woningen bijgekomen in de stad. De oplevering van het gebouw kon eerder plaatsvinden, dankzij een gestructureerd BIM-proces. Prettig voor alle partijen.
Alzijdige woontoren met hoogte-accent
Met BIM leveren wij een compleet pakket voor de opdrachtgever en bouwer. We stemmen elk detail af met de aannemer, installateurs en andere betrokken partijen. Zo ook bij dit project aan de Korreweg in Groningen. In samenwerking met Dijkstra Draisma en in opdracht van Lefier is de afstemming met BIM bijzonder goed gegaan, waardoor we het project eerder op konden opleveren dan gepland.
Woningen in de stad bouwen
De 136 sociale huurwoningen zijn een belangrijke toevoeging voor de stad, juist nu betaalbare huisvesting schaars is. Bewoners hebben de keuze uit twee- of driekamerappartementen. De appartementen zijn versterkt gebouwd en energiezuinig, doordat ze zijn voorzien van warmtepompen en een WTW systeem t.b.v. verwarming en koeling.
De buitenruimte vindt een goede aansluiting met de toekomstige Gerrit Krolbrug en op de Korreweg entree. Rondom het appartementengebouw ligt straks een groene ecologische zone en langs het kanaal worden plekken voor ontmoeting gerealiseerd. Zodra de brug in aanbouw is gaan ook deze plannen van start.
Iedereen werkt aan één model
Het project is volledig uitgewerkt in BIM. Voor de technische modelleurs gesneden koek. Voor de gemiddelde lezer: BIM is de informatie die je toevoegt aan het 3D model van een gebouw. Niet alleen als architect voeg je informatie toe, ook de betrokken partijen zijn onderdeel van dit virtuele informatiemodel. En omdat iedereen zijn informatie verzameld in één model kun je knelpunten in het ontwerp sneller signaleren en fouten eruit halen.